Делта 9 THC GUMMIES

Кои се Legal Delta 9 THC Gummies?

 

Повеќето луѓе не сфаќаат дека делта 9 THC верзијата на „THC“ е она што тие исто така се однесуваат. Тоа е затоа што THC значи делта-9-тетрахидроканабинол. Постојат над 500 соединенија и 100 канабиноидни молекули во растенијата канабис, а THC е само едно. THC може да потекнува и од марихуана и од коноп, бидејќи и двете се дел од истото семејно стебло на канабис. Ова е важно бидејќи сите производи на Глобал Делта 9 се добиени од коноп и затоа се федерално усогласени.

Делта 9 ТХЦ се наоѓа на повисоки нивоа од неговите роднини Делта 8 или Делта 10. Delta 9 THC лесно може да се екстрахира природно за да се произведе производ со трајни ефекти. За да се создадат производи кои имаат трајни ефекти, Delta 8 THC и Delta 10 мора да се синтетизираат.

Бидејќи ја добивате најдобрата форма на Delta 9 THC, производите направени со него се помалку обработени и содржат помалку адитиви. Овие производи нудат многу исти придобивки како нашите оригинални опции со широк спектар, но со до 10 mg THC. Комбинирање КБР а THC создава а „Формула со полн спектар со висока моќност,“ што ви дава подобро, побалансирано искуство.

Делта 9 THC Gummies

Делта 9 THC Gummies

Дали Delta 9 THC Gummies се легални?

 

Краткиот одговор е дека може да се добие од коноп со концентрација помала од 0.3% сува тежина. Во 2018 година, Конгресот го усвои нацрт-законот за фарми во 2018 година со кој се отстранува конопот од федерално контролираните супстанции. Нацрт-законот за фарми од 2018 година наведува дека конопот и производите добиени од коноп што содржат помалку од 0.3% THC по сува тежина се федерално легални во Соединетите Држави. Сите наши Делта 9 THC производи усогласеност со стандардите на Фарм Бил за 2018 година. Ајде да направиме малку математика.

  • Една гума за џвакање Global delta 9 THC е приближно 6 грама во тежина или 6000 mgs.
  • Добиваме 18 милиграми ако помножиме 0.003 (што е 0.3%) со 6000.
  • Според Законот за фарма, гума од 6 грама може да има до 18 мг коноп добиен од Делта 9 ТХЦ.
  • Нашите Delta 9 gummies содржат само 10 mg Delta 9 THC. Ова значи дека нашите гуми за џвакање имаат многу помала содржина на THC од законската граница.
  • Не грижете се! Сè уште ќе работи!

 

Секоја од нашите серии на производи се тестира во лаборатории акредитирани ISO 17025 за да се обезбеди конзистентност и квалитет. Овие резултати од тестот се достапни и на страниците на производот. Можете да видите што има во секоја серија со кликнување на нив.

  • Не можеме да испраќаме до следните држави поради федералните ограничувања: Аризона, Џорџија. Ајдахо, Минесота. Небраска. Орегон.

Предности на Delta 9 THC

 

THC е добро познат по својата рекреативна употреба, но многу луѓе исто така се потпираат на него за да ги обезбедат своите велнес придобивки. Првичните и тековните истражувања покажаа дека THC може да помогне да се подобри квалитетот на спиењето, физичката непријатност, рамнотежата, расположението и целокупната благосостојба. Слично на CBD, Delta 9THC комуницира со ECS, кој е одговорен за одржување на природната рамнотежа на вашето тело. THC, исто како и CBD, може да влијае на различни функции, вклучувајќи спиење, расположение, апетит и други аспекти кои придонесуваат за природната рамнотежа или хомеостазата на вашето тело.

Ефектот на придружба се јавува кога повеќе канабиноиди како CBD или THC работат заедно во вашето тело. „Зголемениот ефект“ значи дека ќе доживеете повеќе придобивки отколку ако земате CBD или THC сами. Нашата Delta 9 THC формула (која ја нарекуваме нашата „формула со целосен спектар со висока моќност“) е единствена по тоа што ви дава целосен растителен профил со канабиноиди, терпени и до 10 mg THC. Ова ви овозможува да го добиете најдоброто од двете. За оние кои сакаат да искусат зголемена релаксација, мирен сон, зголемено расположение и подобрено расположение, линијата производи Delta 9 е одличен избор.