ДИСТРИБУТЕРИ НА CBD масло

 

ДИСТРИБУТЕРИ НА CBD масло

 

ДИСТРИБУТЕРИ НА CBD масло

Ако некогаш сте размислувале да станете дистрибутер на CBD масло и да започнете сопствен бизнис, ова може да биде вистинско време да го направите тоа. Во моментов, бизнисот со канабис буквално експлодира и има многу пари во производите на канабидиол (CBD). Всушност, CBD1 Се очекува индустријата да достигне 21 милијарда американски долари приход во 2020 година. Постои голема побарувачка кај постојано растечкиот број корисници, кои се потпираат на CBD за да се ослободат низа здравствени проблеми, наместо да прибегнуваат кон традиционална медицина базирана на хемикалии. Можете да купите CBD или Delta 8 преку онлајн продавници, продавници за малопродажба или иако придружни програми.
Што е CBD дистрибутер?

Дистрибутер на CBD во основа е снабдувач на мало или големо на CBD производи. Канабидиол или CBD како што е попознат како канабиноид присутен во растението канабис. Сепак, канабидиолот не треба да се меша со тетрахидроканабинол (THC)2, што е соединението од канабис што ве „подигнува“. CBD не е психоактивна супстанција, туку ви нуди олеснување за заеднички здравствени проблеми.

Како да влезете во светот на најдобрите дистрибутери на CBD масло во неколку лесни чекори
Со целиот бум на CBD индустријата и реалните шанси да се заработи од тоа, како да станете еден од најдобрите дистрибутери на CBD нафта? Како и со секој друг бизнис, за почеток, треба правилно да ја поставите основната основа. Овие лесни чекори ќе ви помогнат да станете дистрибутер на CBD масло.
 1. Организирајте се и запишете го вашиот бизнис план
  Како и со секој бизнис, секој што сака да влезе во индустријата за CBD3 треба да смисли акционен план. Тој почетен бизнис план треба да вклучува теми како што се трошоците. Финансиите би можеле да бидат првата пречка на која ќе наидете, па мора да донесувате одлуки за тоа каков тип на бизнис ќе биде подобар во однос на парите. Вообичаено, одењето онлајн е поефтино отколку да имате физичка продавница. Исто така, треба да земете во предвид која ќе биде вашата целна публика, бидејќи тоа е клучно за маркетинг на вашиот бизнис. Ќе ви треба добра, сеопфатна веб-страница и силно присуство на социјалните медиуми, како и присуство на настани поврзани со индустријата.
 2. Дајте му идентитет на вашиот бизнис
  Пред сè, треба да најдете име за бизнисот што звучи добро, а исто така лесно се памети. Тоа е важно затоа што името на вашиот бизнис ќе им каже на вашите клиенти за вашата експертиза во областа, како и ќе ви даде кредибилитет и доверливост. Исто толку важно како и името е да одлучите дали вашиот бизнис ќе биде одлуката за водење физичка продавница или онлајн CBD нафтени производи продавница. И двете од нив имаат добрите и лошите страни. Додека физичката продавница ви овозможува директно да комуницирате со вашите клиенти, што може да доведе до врска со нив за да станат повторливи клиенти, таа исто така има закуп и други трошоци за одржување. Од друга страна, со онлајн продавница можете да допрете до повеќе луѓе, трошоците за одржување се помали. Се разбира, нема да имате вистинска „врска“ со вашите клиенти. Сепак, мора да знаете дека секогаш можете да ги правите и двете во исто време. Само треба да бидете свесни дека тоа е речиси двојно поголем напор.
 3. Изберете ги вашите производи
  Иако станува CBD масло4 дистрибутерот е многу профитабилен бизнис каков што е, на крајот ќе сакате да го диверзифицирате. На овој начин можете да ја проширите вашата публика. Некои од производите што можете да ги додадете во вашата залиха вклучуваат CBD тинктури, јадења и реквизити за испарување.
 4. Работете на вашите финансии и поставете банкарска сметка за вашиот бизнис
  Никогаш не е добра идеја да се мешаат личните и деловните финансии. Тоа може да доведе до даночен хаос. Затоа, побарајте од вашата банка да постави деловна сметка со ниски трошоци за одржување, деловни кредитни картички и можност за добивање заем во случај на вашиот бизнис да има потреба од пари.
 5. Добијте ги потребните лиценци
  Мора да знаете дека продажбата на CBD производи е легална и за нејзината комерцијализација е потребна деловна лиценца, сепак, можеби ќе сакате лиценца за препродавач ако сакате да одите на интернет. Проверете ги вашите локални регулативи за да видите дали ви требаат други лиценци или дозволи.
 6. Здружете ги силите со веќе воспоставените дистрибутери на CBD
  Постојат многу компании низ светот кои се CBD на големо дистрибутери. Вашиот избор мора да се направи следејќи ги овие правила:
  • Добијте референци за да бидете сигурни дека тие се легитимни. Додека многу компании се искрени и нудат производи со висок квалитет, неколку нудат производи со низок квалитет или дури и ги прескапуваат. Погрижете се да работат со лаборатории за тестирање од трети страни и да бараат референци од други продавачи. Ако компанијата за големопродажба не успее да обезбеди каква било референца, шансите се дека тие не се многу сигурни.
  • Потврдете ја нивната услуга за клиенти. Важно е компанијата да направи се што е потребно за да го обезбеди производот што го побаравте. Нивниот контакт за услуги на клиентите мора да биде на нивната почетна страница. Во спротивно, тоа може да биде знак дека не се грижат толку за своите клиенти.
  •  Одете на нивните социјални медиуми. Доверливите дистрибутери на нафта CBD имаат многу активност на социјалните медиуми. Имаат добар број следбеници на Фејсбук, Твитер. Инстаграм и доволно контакти во индустријата на LinkedIn.

Ако ги следите сите овие едноставни чекори, порано отколку подоцна ќе имате просперитетна кариера како еден од најдобрите дистрибутери на CBD нафта и може да сметате на Глобалните канабиноиди да бидат вашиот доверлив снабдувач на сите ваши потреби за CBD.

Кликнете на сликата за да ги видите нашите моментални рецензии на Google!

 
 

РЕФЕРЕНЦИ НА ДИСТРИБУТЕРИ НА CBD масло

 1. Кубала, Џилијан, „7 придобивки и употреба на маслото CBD (плус несакани ефекти)“, healthline.com, 26 февруари 2018 година, https://www.healthline.com/nutrition/cbd-oil-benefits
 2. Срејдерс, Ен, „Што е THC? Експертите ги разгледуваат придобивките и ефектите“, thestreet.com, 31 јули 2018 година, https://www.thestreet.com/lifestyle/what-is-thc-14655181
 3. Глобални канабиноиди, „Глобална празнична гала на канабиноиди“, youtube.com, 29 декември 2019 година, https://www.youtube.com/watch?v=wATy_5UIqDQ
 4. DoctorOz, „Како CBD маслото влијае на телото“, youtube.com, 12 јуни 2019 година, https://www.youtube.com/watch?v=Ci96MlZHu04