CBD масло со целосен спектар

 

CBD масло со целосен спектар

 

CBD масло со целосен спектар

Маслото CBD со целосен спектар е производ што ги содржи сите канабиноиди природно присутни во растението канабис, не само канабидиол. Целосен спектар Производите на CBD се многу популарни бидејќи се поврзани со поголема ефикасност благодарение на присуството на сите канабиноиди. Тоа е она што се нарекува „ефект на опкружувањето“. Производите со целосен спектар можат да бидат поефикасни деривати на CBD изолирани, кои се производи само за CBD. Поради својата популарност, опцијата да има малопродажба масло од ЦБД со целосен спектар бизнисот е многу привлечен поради големата побарувачка за канабидиол.
CBD масло со целосен спектар

Продажбата на канабидиол1, или CBD како што е попознато, се зголемија во просек за 100% годишно од 2014 година. Тоа е милијардерска индустрија која расте експоненцијално. Во последно време, големите имиња на аптеки, супермаркети и стоковни куќи се приклучија на CBD бонансата како трговци на мало со CBD нафтени производи со целосен спектар. Некои истражувања сугерираат дека еден од седум луѓе во САД користи CBD производи, без разлика дали се работи за гуми за џвакање, тинктури, нега на кожа, масла за варење, цигари итн. Тоа е индикативно дека малопродажбата на CBD со целосен спектар може да биде профитабилен бизнис.

Што е малопродажба на CBD масло со целосен спектар?
Ако размислувате како да влезете во бизнисот со CBD, зошто да не продавате CBD на мало со целосен спектар? Трговците на големо и дистрибутерите кои работат во овој сегмент од продажбата ќе се справат со големи нарачки за физички или онлајн продавници. Можностите за малопродажба на CBD се широки, не мора да се ограничувате само на продажба на масла. Работењето како последна алка на синџирот пред производот да стигне до клиентот значи дека треба да изберете каков тип на производи сте спремни да продавате.
Еве што треба да знаете за да бидете продавач на CBD со целосен спектар
 1. Дали имате законски лиценци и дозволи за државата или државите каде што планирате да работите?
  Можеби ќе ви треба лиценца за ракувач со коноп за да поседувате/дистрибуирате коноп и/или производи од коноп, како CBD. Во некои држави, тоа е услов. Други, исто така, може да бараат лиценца за преработувачи на коноп. Некои држави ги регулираат производите на CBD според нивните постојни закони за безбедност на храната, и ова бара сите капацитети каде што се ракува со производи од коноп да бидат регистрирани во одделот за здравје на таа држава, во согласност со законите и прописите за безбедност на храната.
 1. Зошто го нудите најдобриот CBD производ со целосен спектар?
  Малопродажен бизнис со CBD со целосен спектар што ги продава врвните брендови има подобри шанси да успее од оној што продава непознати или помалку квалитетни брендови. Уште подобро ако можете да понудите производ кој е соодветно тестиран од реномирани експерти во индустријата.
 1. Што ќе направите за да се истакнете како бизнис со CBD со целосен спектар на малопродажба?
  Мора да покажете дека вашиот бизнис може да обезбеди законски, висококвалитетни CBD производи. Исто така, мора да бидете сигурни дека ги почитувате сите прописи на државата или државите каде што планирате да го продадете вашиот целосен спектар КБР нафта производи. Запомнете дека CBD не е легален во сите држави.
За наоѓање на вистинскиот продавач на големо со CBD

Еден од најважните чекори, кога сакате да станете CBD масло со целосен спектар2 трговец на мало, наоѓа доверлив дистрибутер. Вашиот продавач на големо мора да може да ви понуди висококвалитетни производи што вие лично би можеле да ги консумирате. Никогаш не продавајте нешто што не би сметале да го консумирате. Производот со низок квалитет негативно ќе влијае на вас како продавач на мало. Не ја жртвувајте вашата добра репутација во бизнисот за да заштедите неколку пени.

Дали е доверлив вашиот продавач на големо со CBD?

Мора да бидете сигурни дека продавачот на големо или дистрибутер ги добивате производите од доверливи, законски лиценцирани добавувачи кои гарантираат дека финалниот производ е со висок квалитет и без хемикалии. Исто така, изберете трговци на големо кои се во бизнис подолго време и во исто време имаат искусни добавувачи. Не дека новодојденците мора да бидат одбиени, но погрижете се да направите некое истражување пред да купите некој производ од нив. Секогаш обидувајте се да дознаете за искуствата на другите трговци со одреден дистрибутер.

Постојат некои други аспекти што треба да се земат предвид кога барате можност за малопродажба на CBD:

 • Пробајте ги производите на CBD на себе
  Ако можете да дознаете дали производ со целосен спектар на CBD функционира или не, веројатно ќе се чувствувате посигурни за складирање на порибување за да го продадете на вашиот бизнис. Водете дневник за секој производ што ќе го пробате, чувството, ефектите, доколку имате каква било реакција или несакан ефект... на тој начин ќе можете правилно да ги советувате вашите клиенти.
 • Проверете ги резултатите од тестот од трета страна
  Една од работите што треба да ги направите пред да продадете производ е да побарате од вашиот дистрибутер да ви ги покаже резултатите од тестовите спроведени од реномирани лаборатории, потврдувајќи дека производот е безбеден за употреба. Контаминираниот производ може да предизвика неповолни несакани ефекти. Потврдувањето на веродостојноста и моќта на производот делумно зависи од резултатите добиени од тестирањето на CBD со целосен спектар на трета страна.
 • Споредете слични производи со целосен спектар на CBD
  Пред да донесете каква било одлука за купување на одреден производ, изберете ист тип на производ од различни брендови за да одредите што вреди вашата инвестиција. Проверете дали производите содржат иста количина на CBD за да можете да имате попрецизно мислење за секој од нив, неговите добрите и лошите страни пред да донесете конечна одлука.

РЕФЕРЕНЦИ СО ЦЕЛОСЕН СПЕКТРАМ CBD масло

 1. Фондација за мултиплекс склероза, „Канабиноиди и МС - Бен Троуер, MD - февруари 2017 година“, youtube.com, 1 март 2017 година, https://www.youtube.com/watch?v=AJeEiVf1pKk
 2. Томпсон, Денис, „CBD Oil: целиот бес, но дали е безбедно и ефикасно?“, webmd.com, https://www.webmd.com/pain-management/news/20180507/cbd-oil-all-the-rage-but-is-it-safe-effective#1