ЕКСТРАКЦИЈА И ПРОЧИСТУВАЊЕ CBD

 

ЕКСТРАКЦИЈА И ПРОЧИСТУВАЊЕ CBD

 

ЕКСТРАКЦИЈА И ПРОЧИСТУВАЊЕ CBD

 

Нашиот сопствен процес на екстракција и прочистување се одвива во нашиот најсовремен капацитет за екстракција лоциран во Колорадо. Нашата единствена технологија за екстракција со хромотографија овозможува високи нивоа на фитоканабиноиди, истовремено елиминирајќи ги несаканите количини на THC и хлорофил. За да го постигнеме ова, користиме техника на хроматографија која овозможува идентификација и целосно отстранување на природните количества во трагови на THC од маслото, притоа оставајќи го непроменет профилот на целосниот спектар на непсихоактивни фитоканабиноиди и синергистички соединенија како што е Канабидиол (CBD) , канабигерол (CBG), канабинол CBN), канабихромен (ПС), и низа природно сочувани терпени.

Ние користиме ригорозен систем за тестирање. Хроматографијата на лице место и сериското тестирање од трета страна, обезбедува точни нивоа на фитоканабиноиди и го потврдува отсуството на THC преку нашите сопствени процеси. Крајниот резултат е најквалитетниот ВИСТИНСКИ Коноп со полн спектар-изведен екстракт од масло богат со фитоканабиноиди (PCR) кој не содржи растворувачи, тешки метали и пестициди.


Сликата

ДЕСТИЛАЦИЈА НА ЕКСТРАКТ ОД МАСЛО од коноп
Дестилатите од масло од канабис се веројатно иднината на концентратите од канабис. Со неспоредлива чистота и чиста разновидност, дестилатните масла обезбедуваат чист и моќен производ со неограничен потенцијал за примена.

Кога станува збор за создавање на CBD дестилат, канабиноидите, терпените и флавоноидите се извлекуваат од вегетативниот материјал на растението канабис заедно преку различни процеси на екстракција. За да се дестилираат овие соединенија во нивната најчиста форма, мора да се извршат дополнителни слоеви на префинетост. Овој процес е познат како „фракционална“ или „дестилација на краток пат“. Овие процеси можат да произведат еднослојни масла кои можат да достигнат чистота до 99%.

Со цел да се изолираат соединенијата како CBD во чисто и вискозно масло, постојат повеќе слоеви на рафинирање што прво мора да се појават. Имајќи предвид дека THC, како и другите канабиноиди и терпени се испарливи и имаат различни точки на вриење, тие прво мора да се одвојат од растението канабис преку техники за екстракција на јаглеводороди или растворувачи на CO2. Овој процес ги отстранува вредните и испарливи соединенија од самото растение, додека многу липиди и други соединенија остануваат. Ова бара дополнително усовршување преку процес наречен зимизација, при што се користи растворувач како што е етанолот за да се отстранат овие несакани соединенија.

Освен зимизација, изолираните канабиноиди мора да подлежат и на декарбоксилација, со која соединенијата се загреваат доволно за да се активира нивниот медицински потенцијал. Конечно, материјалот се протега низ кратка патека за дестилација со пареа или комора за рационална дестилација во серија од повеќекратни премини за да се прочисти CBD до неговата изолирана состојба.

Се следат ригорозни и чести тестирања од трета страна за да се осигура дека критичните атрибути на вкусот, бојата, моќта и чистотата постојано ги исполнуваат спецификациите за контрола на квалитетот за правење готови производи богати со фитоканабионоид.

ОСНОВИТЕ НА ХРОМАТОГРАФИЈАТА
Во раните 1900-ти, рускиот ботаничар по име Михаил Цвет се заинтересирал за индивидуалните хемиски соединенија во растенијата. Тој истакна дека мешањето на екстракти од растителен материјал со различни растворувачи произведува различни обоени раствори. Еден од неговите експерименти вклучувал истурање на растителен екстракт низ стаклена цевка спакувана со калциум карбонат во прав. Како што течноста поминувала низ цврстиот прав, се појавиле ленти во боја. Тоа беа поединечни соединенија, одделени едни од други со интеракцијата на цврстото (кое остана фиксирано во цевката) и течниот екстракт (кој течеше низ цевката и надвор од другиот крај). Цвет ја измислил науката за хроматографија, соодветно именувана по збор што го извел од грчките зборови за боја (chroma) и пишување (graphe).

Оттогаш, хроматографијата стана камен-темелник на науката за одвојување на молекулите. Оваа уникатна гранка на хемијата е чисто посветена на одвојување на поединечни молекули од огромната низа на повеќеслојни формули на природата. Постојат две главни категории на хроматографија: аналитичка и препаративна.

Аналитичката работа (која може да се користи во лабораторија за животна средина за да се бараат загадувачи) користи мали примероци, а целта е да се одделат соединенијата со цел да се идентификуваат. Подготвителната работа (која се користи во додатоците/фармацевтската индустрија) користи многу големи количини на примероци и го собира излезот на големо. Целта на специфичните и сопственички методи на хроматографија што ги иницираше Глобал Канабиноиди е да ги отстранат сите форми на THC, хлорофил и непотребните липиди и растителни соединенија од нашиот финален комерцијален производ.

Уникатната способност да се идентификуваат, изолираат и извлечат поединечните соединенија од Cannabis sativa L е клучна компонента за развој на законски усогласени готови комерцијални производи добиени од коноп. Длабочината на искуството и сопствените процеси што ги разви Global Cannbinoids до денес се дефинитивно единствени во индустријата и нудат конкурентна предност за нашите клиенти што ниту еден друг добавувач не може да ја донесе на маса. Можеме постојано да испорачаме ВИСТИНСКИ полн спектар, широк спектар нулта THC или чиста формула базирана на CBD изолат за да ги задоволиме вашите уникатни потреби.