Најдобра бела етикета CBD

Бела ознака CBD

 

Како CBD претприемач кој започнува бизнис, можеби вашиот прв импулс ќе биде да се обидете да направите сè сами и да ги произведувате и пакувате вашите производи од нула. Впрочем, тоа е духот на претприемништвото, нели? Не баш. Поголемиот дел од времето, градењето на вашиот бизнис од нула може да биде најбрзиот пат до катастрофа. Тогаш ќе го најдете најлесното и најостварливото решение: бела ознака CBD.

 

По дефиниција, бела етикета или ребрендирање е кога една компанија произведува производ, а други компании го комерцијализираат под нивните брендови како производот да е направен од нив. Со бумот на CBD индустријата, белото етикетирање стана една од најчестите практики и продолжува да расте во популарност.

 

Како точно функционира CBD со бела ознака? Погледнете го, за да одлучите дали е во право за вас и за вашиот бренд.

 

Процес на CBD со бела ознака

 

Се чини дека CBD е тука да остане. Бројот на нови ентузијасти на производите на CBD расте експоненцијално, така што многу производители на CBD ја диверзифицираа својата деловна практика со услугите за бела етикета.

 

Разликата од една до друга марка ќе биде во нејзиниот изглед или пакување. Овој процес на пакување и означување на производите може да се направи на два начина:

 

  1. Можете да ги купите необележаните производи на големо со CBD и да ги спакувате во вашите сопствени контејнери и да ставите печат на етикетите со вашиот бренд.
  2. Можете да го доставите логото на вашиот бренд и производителот / услугата за бело етикетирање да ги печати етикетите, да ги пакува и брендира производите. Овој метод обично е малку поскап, но е најлесниот начин и ќе ви заштеди многу време.

 

Без оглед на методот што ќе го изберете, само не заборавајте да побарате сертификати за анализа и бидете сигурни дека производите се усогласени со сите државни и федерални прописи.

 

Зошто треба да изберете CBD со бела ознака?

 

Ако сакате да започнете сопствен бизнис со CBD, целиот производствен процес е, во најмала рака, комплициран, но и скап. Наоѓањето на вистинските суровини, извлекувањето на CBD, производството на производите, испраќањето на производите да се анализираат и да се усогласат со сите регулативи може да биде огромно за секој нов претприемач. Производите на CBD со бела ознака обично се произведуваат од производители кои имаат репутација во индустријата. Можете едноставно да ставите печат на логото на вашиот бренд на контејнерот со CBD тинктура, јадење или производ за нега на кожата и да го ставите на полиците и тој ќе почне да го продава за кратко време. Ова е најдоброто решение за компаниите кои го сакаат своето име на производите на CBD без да мора да поминат низ сите маки на производството.

 

Избор на најдобрата бела етикета CBD

 

Кога сакате да соработувате со производител на CBD со бела ознака, има неколку аспекти што треба да ги земете во предвид. Но, без разлика на се, најважното нешто што треба да го земете во предвид е квалитетот на производот, бидејќи тоа ќе влијае на вашите трошоци и на вашата идна способност да ги продавате вашите CBD производи.

 

Кога одлучувате која компанија со бела етикета да ја користи, треба да размислите за овие други работи:

 

  • Дали нудат големопродажни цени?
  • Кои се прегледите на компанијата?
  • Дали нивните цени се конкурентни на пазарот? Некои производи со висок квалитет немаат добар поврат на профитот.
  • Дали тие можат да го направат пакувањето и етикетирањето на вашите производи или ќе треба да користите трета страна за да го направите тоа?

 

Некои други работи кои се исто така важни пред да потпишете со компанија се:

  • Лиценци од Секторот за земјоделство и/или локалната здравствена служба.
  • Осигурително покритие.
  • Тест извештаи, специфицирајќи ги нивоата и чистотата на CBD, терпени и други соединенија, вклучително и THC.
  • Усогласеност со локалните и федералните прописи.

 

Колку ќе чини White Label CBD?

Исто толку важен како и производот сам по себе, е и почетниот трошок. Општо земено, тоа е во паркот од 10,000 до 15,000 долари. Со тие однапред трошоци, може да имате добар поврат ако вашиот бренд се покаже како успешен. Како и да е, прашајте ги компаниите што ги прегледувате колку би биле нивните минимални нарачки, бидејќи дефинитивно тоа ќе влијае на вашите трошоци.

 

Ако сакате да учествувате на експоненцијално растечкиот пазар на CBD, можеби ќе сакате да се обидете со CBD со бела ознака. Само проверете ги CBD компаниите со бела етикета за партнерство и започнете свој профитабилен бизнис.