8 универзитети станаа сертифицирани за академски клинички истражувања за медицинска марихуана

ГЛОБАЛЕН КАНАБИНОИДИ НА ГОЛЕМО ЦБД БЛОГ

 

ГЛОБАЛЕН КАНАБИНОИДИ НА ГОЛЕМО ЦБД БЛОГ

 

ГЛОБАЛЕН КАНАБИНОИДИ НА ГОЛЕМО ЦБД БЛОГ

8 универзитети станаа сертифицирани за академски клинички истражувања за медицинска марихуана

Индустријата за медицинска марихуана секогаш наоѓа начини за проучување и иновирање на многу нови третмани. Како индустријата продолжува да оди напред и да го менува светот? Тоа се должи на помошта на многу граѓани ширум светот кои го проучуваат или истражуваат растението за целокупната благосостојба на општеството. Посебно еден поединец е гувернерот Том Волф.

Том Волф неодамна објави дека им дал одобрение на осум универзитети во програмата за медицинска марихуана во Пенсилванија. Ова е за да се продолжи со истражувањето за медицинскиот канабис според вестите напишан од неговата администрација. Внимателно ќе ги анализираме важните фактори на овој монументален чекор кон посветла иднина.

Зошто Том Волф би ги поддржал палците за клиничко истражување во медицинскиот канабис?

Том Волф е гувернер на Пенсилванија и како и сите други сочувствителни поединци, тој сака да го промени здравјето на општеството на подобро. Во неговите вести пријавите, наведува тој,

„Денес, медицинските истражувања се толку ограничени од федералната влада што само неколку лекари можат дури и да имаат пристап до медицинската марихуана. Премиерните медицински училишта во Пенсилванија ќе можат да помогнат во обликувањето на иднината на лекувањето на пациентите кои се во очајна потреба не само овде, туку и низ целата земја.???

Сега Министерството за здравство презеде чекори напред во спроведувањето на привремените прописи во рамките на Одборот за огласи на PA за Советодавниот одбор за медицинска марихуана. Овие прописи ќе се одржат на 17 мај овој месец во 2018 година.

Покрај тоа, прописите ќе им помогнат на центрите за клинички истражувања да соберат информации за условите што можат да ги проучуваат. Условите кои се во тек за развој на повеќе истражувања се невродегенеративни болести, терминална болест, дискинетичко и спастично движење пореметување и нарушување на употребата на опиоиди, како што спомена секретарот за здравство, д-р Рејчел Левин.

Ние шпекулираме дека универзитетите ќе бидат фокусирани на истражување на два од најзастапените канабиноиди, THC и CBD. Имаме изолирано канабидиол во него најчиста форма со помош на Одделот за земјоделство во три одделни држави. Неколку компании веќе создаваат свои производи со него. Имаме и ние масла од коноп со целосен спектар кои содржат широк спектар на канабиноиди за кои веруваме дека би можеле да бидат од голема предност за Универзитетите наведени подолу.

Употребата на опиоиди се смета за медицински услов за понатамошно истражување

Не само што програмата за клиничко истражување ќе ги анализира пациентите со мозочни заболувања и тешки болести, туку ќе ги анализира и пациентите со нарушување на употребата на опиоиди.

Зошто?

Постојат студии кои го оценуваат медицинскиот канабис и пациентите со нарушување на употребата на опиоиди со позитивни резултати. Нарушувањето со употреба на опиоиди е исто така една од најчестите состојби со кои се оптоварени многу пациенти. Во статистика Извештајот на Обединетите нации за дрога и криминал известува дека има минимум 190,000 смртни случаи поврзани со дрога, кои се главно предозирани и главно поврзани со опиоиди.

Ова ни дава разбирање зошто клиничките истражувачки центри ќе ја проучуваат оваа состојба. Тоа ќе им помогне на многу поединци ширум светот да напредуваат во подобар начин на живот преку растението канабис.

Покрај тоа, а извештај од студијата тврди дека пациентите со пореметување во употребата на опиоиди кои користат тревни растенија ја намалиле нивната употреба на опиоиди во период од 6 месеци. Не е ни чудо што високо авторитетните универзитети сакаат да продолжат со медицинските клинички истражувања во програмата во Пенсилванија.

Кои се 8-те универзитети кои добија одобрение за клиничко истражување?

Универзитетите одобрени за сертификати за клиничко истражување за медицинска марихуана ќе оценат многу пациенти со одредени состојби кои се споменати погоре.

Овие универзитети вклучуваат:

 • Универзитетскиот медицински колеџ Дрексел, Филаделфија;
 • Медицинскиот факултет Луис Кац на Универзитетот Темпл, Филаделфија;
 • Медицинскиот колеџ Пен Стејт, Херши;
 • Медицинскиот колеџ Сидни Кимел на Универзитетот Томас Џеферсон, Филаделфија;
 • Медицинскиот факултет Перелман на Универзитетот во Пенсилванија, Филаделфија;
 • Медицинскиот факултет на Универзитетот во Питсбург, Питсбург;
 • Лејк Ири колеџ за остеопатска медицина (LECOM), Ири; и
 • Филаделфија Колеџ за остеопатска медицина, Филаделфија.

Овие универзитети ќе и помогнат на индустријата да се движи напред бидејќи ќе ги откријат различните употреби на канабиноидите содржани во растението канабис.

Целокупно подобрување на индустријата

Индустријата секогаш брзо се менува и напредува, што на пациентите со одредени состојби им дава подобри шанси да се излечат од растението. Поединци како Том Волф се тие кои им даваат шанса на организациите и универзитетите да направат разлика. Колку повеќе клинички истражувања се завршени за канабисот од CBD, THC, до тинктури и масла, толку повеќе на поединците им се нуди начин да се излечат.

коментари 3

 1. Веќе не сум сигурен каде ги добивате вашите информации, колку и да е одлична тема. Морам да поминам некое време повеќе да учам или да вежбам повеќе. Ви благодариме за прекрасните информации што ги барав овие информации за мојата мисија, покрај истражувањето за марихуана, исто така барам структурирана населба веб-страница.

 2. Вие сте навистина добар веб-администратор и одлично го владеете Интернет пазарот за канабис. Темпото на вчитување на веб-страницата е неверојатно. Некако се чувствува дека правиш некој уникатен трик. Покрај тоа, дали носите CBD Roll-on ?, Содржината е ремек дело. направивте одлична задача на оваа тема!

 3. Тоа е навистина убава и корисна информација за истражување на медицинската марихуана. Драго ми е што ја споделивте оваа корисна информација со нас. Ве молиме одржувајте не во тек вака. Дали имате повеќе информации за CBD Dropshipping програми? Ти благодарам што Сподели.

Оставете Одговор

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена Задолжителните полиња се означени со *