Терпени за продажба

Терпени за продажба

Растителните терпеноиди се користат многу поради нивните ароматични квалитети и играат улога во традиционалните хербални лекови. Нашите терпеноиди се произведуваат во областа на заливот Сан Франциско.  Терпеноиди придонесуваат за мирисот на еукалиптус, вкусовите на цимет, каранфилче и ѓумбир, жолтата боја кај сончогледот и црвената боја кај доматите.[2] Добро познатите терпеноиди вклучуваат цитрал, ментол, камфор, салвинорин А во растението Salvia divinorum, канабиноиди кои се наоѓаат во канабисот, гинкоголид и билобалид кои се наоѓаат во Гинко билоба и куркуминоидите кои се наоѓаат во куркумата и семето од синап.

Информативна веб-страница за терпеноиди и терпени

Терпени Мирцен

Мирценот, поточно β-мирценот, е монотерпен и најчестиот терпен произведен од канабисот (некои сорти содржат до 60% од есенцијалното масло).

Дознај повеќе

Терпен Пинен

Пиненот е бицикличен монотерпеноид. Слично на неговото име, пинен има карактеристични ароми на бор и ела. Постојат два структурни изомери на пинен кои се наоѓаат во природата

Дознај повеќе

Терпен Камфен

Камфенот, монотерпен од растително потекло, испушта остри мириси на влажни шуми и игли од ела. Камфенот може да игра клучна улога во кардиоваскуларните заболувања.

Терпен терпинеол

α-терпинеол, терпинен-4-ол и 4-терпинеол се три тесно поврзани монотерпеноиди. Аромата на терпинеол се споредува со јоргованот и цветовите

Терпен Карен

Терпен карен, Делта-3-карен е бицикличен монотерпен со сладок, лут мирис. Природно се наоѓа во многу здрави, корисни есенцијални масла, вклучувајќи масло од чемпрес, масло од смрека и есенцијални масла од игла од ела. Каренот е монотерпен

Терпен Хумулен

Хумулен е сесквитерпен, исто така познат како α-хумулен и α-кариофилен; изомер на β-кариофилен. Хумулен се наоѓа во хмељ, соеви на канабис Сатива и виетнамски коријандер, меѓу другите природни супстанции.

Терпен Лимонен

Лимоненот е моноцикличен монотерпеноид и едно од двете главни соединенија формирани од пинен. Како што сугерира името, сортите со висока содржина на лимонен имаат силни цитрусни мириси како портокали, лимони и лимес.

Терпен кариофилен

Бета-кариофиленот е сесквитерпен кој се наоѓа во многу растенија како тајландски босилек, каранфилче, листови од цимет и црн пипер, а во мали количини во лаванда. Нејзината арома е опишана како пиперка, дрвенеста и/или зачинета.

Терпен Феландрен

Феландрен е опишан како пеперминт, со благ мирис на цитрус. Се верува дека феландренот има посебни лековити вредности.

Терпен Гераниол

Гераниолот произведува сладок, прекрасен мирис сличен на розите. Ова го прави гераниолот популарен избор за многу производи за капење и тело.

Терпен терпинолен

Терпиноленот е вообичаена компонента на жалфија и рузмарин и се наоѓа во маслото добиено од чемпрес Монтереј.

Терпен Валентен

терпени Валенценот придонесува за мирисот на цитрус на канабисот. Ефектите на Валенсен се истражуваат.

Терпен Пулегоне

Пулегон, моноцикличен монотерпеноид, е мала компонента на канабисот. Поголеми концентрации на пулегон се наоѓаат во рузмаринот.

Терпен Линалол

Линалолот е нецикличен монотерпеноид и е опишан дека има цветни и лаванда подтонови. Сорти со висока содржина на линалол промовираат смирувачки релаксирачки ефекти.

Терпен бисаболол

Терпен бисаболол е широко користен во козметичката индустрија, бисабололот неодамна стана предмет на истражување за медицински придобивки.

Терпен Сабинен

Сабинен, кој е исто така познат како Сабинен или Сабенен е соединение присутно во различни растенија како што се црн пипер, морско оревче, норвешка смрека и даб, меѓу другите. Сабинен е бицикличен монотерпен.

CB1 рецептор

Канабиноидниот рецептор тип 1, често скратено како CB1, е канабиноиден рецептор поврзан со Г-протеин кој се наоѓа првенствено во централниот и периферниот нервен систем.

CB2 рецептор

Канабиноидниот рецептор тип 2, скратено како CB2, е рецептор поврзан со Г-протеин од семејството на канабиноидни рецептори кој кај луѓето е кодиран од генот CNR2.

НЕВЕРОЈАТНИ КАРАКТЕРИСТИКИ

Растението канабис се состои од широк спектар на хемикалии и соединенија. Околу 140 од нив припаѓаат на голема класа на ароматични органски јаглеводороди познати како терпени (изречена tur-peens). Можеби сте слушнале и како луѓето зборуваат за терпеноиди. Зборовите терпен и терпеноид се повеќе се користат наизменично, иако овие термини имаат различно значење. Главната разлика помеѓу терпените и терпеноидите е тоа што терпените се јаглеводороди (што значи дека единствените присутни елементи се јаглерод и водород); додека, терпеноидите се денатурирани со оксидација (сушење и стврднување на цветовите) или хемиски модифицирани.

Информации за индустријата

Препознавањето кои производи имаат терпенски профили со целосен спектар е од особен интерес кога се обидувате да ги повторите ефектите и вкусот на вашиот омилен цвет. Кога се консумираат преку испарување, терпените имаат ексклузивни ефекти независни од канабиноидите. Уште пофасцинантно е она што се појавува кога терпените се транспортираат во тандем со канабиноидите како THC и CBD.

Овој ефект на опкружување ги одредува терпенските графикони со целосен спектар многу повеќе симболични за личноста на оригиналниот вид канабис, гарантирајќи дека телото ја прима истата стапка на терпени и канабиноиди што би дошле од самата флора на канабис. Ова го заштитува интегритетот на вкусот, резултатите и терапевтскиот потенцијал на оригиналното растение. Entourage Nutritional е трговец на големо со масло од B2B CBD во Колорадо Спрингс и лидер во истражувањето и производството на Terpene. Тие прават огромни напори за да го зачуваат интегритетот на оригиналната личност на сојот нудејќи екстракти од терпен со целосен спектар. Алтернативно, Entourage произведува и други терпенски производи кои се сметаат за екстракти со неполн спектар, кои во голема мера служат како ароматични адитиви. О