12 СОВЕТИ КАКО ДА СТАНЕТЕ ДИСТРИБУТЕР НА CBD масло

 

12 СОВЕТИ КАКО ДА СТАНЕТЕ ДИСТРИБУТЕР НА CBD масло

 

12 СОВЕТИ КАКО ДА СТАНЕТЕ ДИСТРИБУТЕР НА CBD масло

КАКО ДА СТАНЕТЕ ДИСТРИБУТЕР НА CBD масло

Дали некогаш сте размислувале да имате свој КБР нафта бизнис со дистрибутери во 2020 година? Ако е така, можеби ќе станете дел од индустријата која напредува со брзо темпо. Парите изобилно се слеваат CBD бизнис. Се очекува индустријата да достигне невиден приход од над 20 милијарди американски долари во 2020 година. Во моментов, бизнисот со канабис буквално експлодира и има многу пари во производите на канабидиол (CBD). Всушност, на CBD индустрија се очекува да достигне 21 милијарда американски долари приход во 2020 година.

Од таа причина, ќе споделиме 12 важни совети што мора да ги земете во предвид за да го започнете вашиот бизнис со CBD и да станете дистрибутер на нафта CBD.

Дистрибутер на нафта Cbd
1. Направете некои истражувања

Веројатно веќе сте решиле дека сакате да учествувате во сето ова големо движење на CBD и имате одлични идеи за вашиот бизнис. Но, сега е време да ја спротивставите вашата идеја со некоја реалност. Дали мислите дека вашата бизнис идеја е потенцијално успешна? Мора да одговорите на овие прашања за да го одредите тоа.

 • Дали вашите потенцијални CBD нафтени производи се нешто што им треба на луѓето?
 • Која би била вашата потенцијална цел?
 • Колку компании во моментов ги нудат истите нафтени производи CBD?
 • Кому му се потребни?
 • Кој е елементот што прави некои компании да се истакнат повеќе од другите?
 • Што би понудил вашиот бизнис што потенцијално би бил различен во споредба со другите бизниси?
2. Одлучете каков тип на CBD бизнис сакате да воспоставите

За да ги комерцијализирате CBD производите, имате неколку опции:

Можете да станете дистрибутер на CBD масло на големо, што значи дека ќе купите големопродажни производи CBD од еден или неколку производители и производители и ќе станете дистрибутер или добавувач за помали CBD бизниси или трговците на мало. За да го направите ова, можете или да имате физички објект или да одите како онлајн бизнис.

Можете да станете и трговец на мало, односно ќе купувате на големо КБР производи од веледрогериите и поединечно ќе ги продава на клиентите за лична употреба. Ова е нешто што можете да го направите од продавница за тули и малтер на интернет. Тоа е повеќе личен начин да се стане а КБР бизнис затоа што директно ќе се занимавате со крајниот корисник на производот.

Можете дури и да имате свој бренд CBD, односно, ако купувате CBD производи со бела ознака или CBD производи со приватна етикета, можете да ги ребрендирате и да ги комерцијализирате под свое име. Можете да го продадете вашиот сопствен бренд како продавач на големо или како трговец на мало. Основната разлика е во тоа што ќе продавате CBD производи со бела етикета „како што се“, само ставете го вашиот бренд на етикетата, додека приватната етикета CBD ќе биде производ создаден од производител исклучиво за да биде комерцијализиран од вашиот бренд.

3. Создадете силен и сеопфатен бизнис план за CBD
Откако ќе ја имате добро дефинирана вашата деловна идеја и сте јасни што сакате да правите, време е да го осмислите вашиот бизнис план кој е како патоказ кој ве води до правилен развој и раст на вашиот бизнис.1 Општо земено, бизнис планот вклучува извршно резиме, опис на вашата компанија, со наведена вашата мисија, историја и визија. Исто така, треба да вклучите резиме на вашето истражување на пазарот, анализа на конкурентноста на вашата компанија, опис на вашите производи и вашите маркетинг стратегии, буџетски и финансиски проекции и организација на вашата хиерархија на управување.
4. Дајте му идентитет на вашиот CBD бизнис

5. Вклучете го вашиот бизнис со CBD

Следното нешто што ќе го направите за да го започнете вашиот CBD бизнис одлучува за името на бизнисот. Некои луѓе советуваат да не се вклучат зборовите „канабис“ или CBD, поради фактот што CBD не е легален насекаде, така што деловните имиња вклучуваат КБР може да предизвика непотребни аларми на некои места, особено во банките. Затоа, подобро избегнувајте го ако можете.

Сепак, она што се препорачува е да се избере име кое е лепливо и лесно за паметење, за луѓето да можат да го имаат на ум и тоа да биде првото име што ќе им падне на ум кога размислуваат за КБР Бизнис.

Откако вашиот бизнис со CBD е дефиниран и има име, време е да се легално. Можете да го вклучите вашиот бизнис како ДОО (Друштво со ограничена одговорност), корпорација или, ако сте единствен сопственик на бизнисот, можете да поставите DBA (да се занимавате со бизнис како). Главните разлики меѓу секоја од нив се дефинирани со оданочување. За да дознаете повеќе за нив и како тие се слични или различни, кликнете овде.
6. Отворете деловна банкарска сметка за вашата компанија CBD

Откако ќе го вклучите вашиот бизнис со CBD, ќе добиете лична карта што се нарекува EIN (Идентификациски број на работодавач) што ќе ви овозможи легално да работите како компанија, од даночна гледна точка. Откако ќе го добиете, ќе отидете во банката по ваш избор и ќе отворите деловна сметка. Експертите препорачуваат, прво, да не ја споменувате вашата банка дека сте во бизнисот со CBD. Запомнете дека името што сте го избрале нема да ви го даде. Проблемот е што многу банки сè уште ги сметаат сите бизниси поврзани со коноп како „бизниси со висок ризик“2.

Откако ќе ја поставите вашата банкарска сметка, ќе треба да поставите трговска сметка. Трговската сметка е како банка3 сметка која им овозможува на бизнисите да прифатат различни начини на плаќање, генерално дебитни или кредитни картички. Во трговска сметка, постои договор помеѓу примачот на плаќање и банката што презема за подмирување на плаќањето на секоја трансакција. Понекогаш, процесор за плаќање4, независна продажна организација (ISO) или член на давател на услуги (MSP) учествува во трговскиот договор. Без разлика дали трговецот работи директно со банка или преку трето лице инкасатор, трговскиот договор го обврзува трговецот да ги почитува прописите на здруженијата за кредитни и дебитни картички.

За жал, поради самата природа на индустријата за CBD и сите правни сиви зони што постојат во врска со производите од коноп, само неколку провајдери регистрираат бизниси со CBD на трговски сметки. Вообичаено, провизиите за трансакции имаат тенденција да бидат повисоки од просечните, а повремено може да има проблеми со готовина на плаќањата, поради поседување средства. Како што правниот пејзаж постојано се менува и се развива за CBD индустријата, така се менува и банкарството. Иако е познато дека многу банки неочекувано ја одбија услугата на бизнисите со CBD, исто така е точно дека неколку провајдери се подготвени да служат на индустријата за CBD5.

7. Дизајнирајте ја сликата на вашиот бизнис, вашето лого за вашиот бизнис со CBD
Сликата е многу важна кога се развива бизнис. Многупати, бизнисот ќе остане запаметен по тоа како визуелно изгледа. Затоа ви треба атрактивно лого за вашиот нов бизнис со дистрибуција на нафта CBD. Вашето лого мора да ја одразува природата и мисијата на вашиот бизнис. Обидете се да го одржувате едноставно и избалансирано. Боите, фонтот и општиот дизајн мора да се соберат за да создадат трајно влијание.
8. Дизајнирајте и изградете ја вашата веб-страница за CBD
9. Внимателно изберете ги вашите добавувачи на CBD
Следно, на вашиот CBD бизнис му треба веб-страница. Осигурајте се дека тоа е пријателска, сеопфатна веб-локација која е лесна за навигација. Можете да го изградите од шаблон или да имате дизајнер да го направи тоа. Важно е да додадете квалитетна содржина соодветно оптимизирана, за да можете да рангирате високо при пребарувањето и вашата компанија да стане видлива. Можете исто така да користите решенија со клуч на рака како CBD Startup.io што ќе ја изгради вашата веб-страница за да се справи со трансакциите со кредитни картички и превозот.
Без разлика дали започнувате бизнис со CBD на големо, малопродажба или започнувате сопствен бренд, мора да бидете сигурни дека на вашите клиенти им нудите висококвалитетен производ. На тој начин, нема да ризикувате да ви го вратат производот или да ви побараат рефундирање. Тоа негативно ќе влијае на вашата евиденција со вашиот трговски процесор. Значи, да се има најдобар извор на снабдување со CBD на големо, големо, приватна етикета или бела етикета е најважно за да се стекне почит и добра репутација како бизнис со CBD. Запомнете дека единственото враќање што го сакате е вашите клиенти да се вратат за да купат повеќе од вашите производи.
10. Најдете сигурна компанија за пакување и испорака за вашите CBD производи
Ако одлучите да бидете продавач на големо или CBD на мало, многу производители ќе имаат услуги за испорака вклучени во пакетите што ви ги нудат. Сепак, ако одлучите да имате сопствен бренд преку Бела ознака CBD or Приватна етикета CBD или ако имате онлајн продавница, ќе треба да најдете компанија за пакување и испорака која ќе може да ги испорача вашите производи на соодветен и навремен начин. Можете исто така да платите за услугата CBD со биткоини. Се разбира, можете да испраќате свои производи, но избегнувајте мака да го правите тоа и оставете експерт да го направи тоа наместо вас.
11. Развијте маркетинг стратегија за вашиот бизнис со CBD
Многу важен аспект на вашиот бизнис со CBD е да имате добар маркетинг. Постојат многу начини на кои можете да го направите тоа. Се зависи од вашата креативност. Некои експерти велат дека треба да мислите на најмалку 10 различни маркетинг методи, лесни и други посложени. На крајот, ќе смислите стратегија или комбинација од нив што функционираат правилно за вашиот бизнис со CBD.
12. Работете на вашите социјални медиуми за вашата компанија CBD

Последно, но не и најмалку важно, имаме социјални медиуми. Во денешно време многу бизниси кои не се на социјалните медиуми, практично „не постојат“. Затоа, проверете дали вашето деловно име и лого на CBD се насекаде во сајбер светот. Платформите за социјални медиуми се сами по себе многу добра маркетинг алатка за вашиот бизнис.

Бидете сигурни дека сте барем во сите овие:

 • Facebook
 • Twitter
 • Instagram
 • YouTube
 • Pinterest
 • reddit

Започнувањето бизнис со CBD, како и секој друг бизнис, е како сложувалка. Откако сите делови ќе се спојат, вашиот бизнис со CBD ќе почне да напредува.


12 СОВЕТИ ЗА КАКО ДА СТАНЕТЕ ДИСТРИБУТЕР НА CBD масло РЕФЕРЕНЦИ

 1. Вахбе, Андреа, „Како да напишете деловен план (шаблон): 10 чекори, 5 совети и примери што ќе ве водат“, quickbooks.intuit.com, 2 август 2019 година, https://quickbooks.intuit.com/r/business-planning/business-plan-template/ 
 2. Бранфалт, ТГ, „Компаниите за CBD од коноп се борат со банкарски услуги“, leafly.com, 12 јуни 2019 година, https://www.ganjapreneur.com/hemp-cbd-banking-struggle
 3. Википедија, „Банка“, wikipedia.org, 1 мај 2016 година, https://en.wikipedia.org/wiki/Bank
 4. Википедија, „Процесор за плаќање“, wikipedia.org, 1 април 2009 година, https://en.wikipedia.org/wiki/Payment_processor
 5. Паркер, Филип, „Најдобри трговски сметки за CBD“, cardpaymentoptions.com, 1 февруари 2020 година, https://www.cardpaymentoptions.com/credit-card-processing/best-cbd/