CBD и рак - Дали канабиноидите можат да ги таргетираат канцерогените клетки?

Прашањето е дали ЦБД ги таргетира клетките на ракот, и ако е така, каков ефект ќе има... Научниците и истражувачите со години ја проучуваат динамиката помеѓу канабидиол и ракот. Очигледно, традиционалните методи за борба против клетките на ракот сè уште се доста распространети. Од хемотерапија до зрачење до хормонски третмани, медицинската заедница е во потрага по еден ден…

CBD за болка: мигрени, фибромијалгија и артритис

Сите ние сме доживеале болка во нашите животи, се разбира, но што е со оние кои имаат хронична болка. Без разлика дали се должи на ревматоиден артритис, фибромијалгија, мигрена дури и мултиплекс склероза, живеењето со ефектите од овие исцрпувачки состојби секој ден може да го земе својот данок. Лекарите историски препишувале сè, од обични аналгетици како ибупрофен до потешки лекови како што е Хумира…

Ударни вести! Шефот на ДЕА вели дека одгледуваниот коноп на фармата Бил е во согласност со ДЕА!!!

Претходно денеска, шефот на ДЕА, Чак Розенберг, на сослушување на Капитол Хил изјави дека фармерите од коноп се заштитени од ДЕА „се додека се придржуваат до член 7606 од Законот за фарми“. Ова е ОГРОМНА јавна изјава на шефот на ДЕА за американската индустрија за коноп, фармерите и компаниите кои се…