Федерално: Законодавство за заштита на пациентите со медицинска марихуана се чека во Сенатот (Закон за негуватели)

Почитувани пријатели, државниот обвинител Џеф Сешнс неодамна испрати писмо до лидерите на Конгресот во кое бара Конгресот да го отфрли амандманот Рорабакер-Блуменауер, кој ги штити државите кои законски ги усвоиле програмите за медицинска марихуана од федерално мешање. Очигледно е дека АГ и Министерството за правда се обидуваат да ја искористат секоја алатка со која располагаат за да го повлечат напредокот што го ...

Проверете го нашиот нов Vimeo канал!

Во обид да продолжиме да го шириме добриот збор за здравствените придобивки од CBD, разликите помеѓу индустрискиот коноп и медицинската марихуана и разликите помеѓу висококвалитетниот CBD и CBD од ѓубрето, започнавме нов канал Vimeo: Нашиот нов канал: https ://vimeo.com/channels/cbdoil Нашата страница на профил: https://vimeo.com/hempoil Следете не на Vimeo и ние ќе ве следиме назад! …