Топ 3 причини зошто јадењата од канабис што се внесуваат се подобри од обложени или прскани

Според најновите статистички податоци, пазарот на канабис за јадење треба да се зголеми со сложена годишна стапка на раст од 25% во следните пет години. Брзо растечки сегмент во вертикалата на јадењата е оној на јастили со инфузиран канабидиол (CBD). Коноп CBD Gummies, CBD Soft Chews, тврди бонбони со CBD, пијалоци со CBD, чоколади со CBD и колачиња, колачи и други прехранбени производи со CBD ќе доминираат на пазарот бидејќи производите од коноп продолжуваат да растат со неверојатна брзина. Но, не сите јадења се создадени еднакви и начинот на кој се подготвува јадењето со масло од CBD од коноп може да значи разлика помеѓу производ кој всушност функционира и оној што не прави ништо.

Мекконел го обезбедува законот за земјоделство коноп во нацрт-законот за фарма на Сенатот

ВАШИНГТОН, ДЦ - Водачот на мнозинството во американскиот Сенат, Мич Меконел (Р-КЈ) беше успешен во обезбедувањето на Законот за одгледување коноп од 2018 година во Предлог-законот за фарми на Сенатот, кој беше објавен денеска. Сенаторот Меконел, висок член на Комитетот за земјоделство на Сенатот, работеше со претседателот на Комитетот Пат Робертс (Р-КС), за да се осигура дека неговото законодавство за легализирање на индустрискиот коноп е вклучено во нацрт-законот за политиката на фармата. Комитетот за земјоделство на Сенатот официјално ќе го разгледа законот во среда, на 13 јуни.