GlobalCannabinoids.io го најавува лансирањето на својот дестилат од масло од нула THC коноп CBD со широк спектар и CBD масло со целосен спектар „Кристално отпорно“ за Vape касети

Како што CBD vape расте во огромна популарност, побарувачката за висококвалитетни CBD vape производи експлодира. Еден од предизвиците со формулирањето на CBD vape производите е да се создадат ефективни дози додека се спречува кристализацијата на молекулата на канабидиол (CBD) во касетата или комората за варење. Бидејќи CBD дестилатот вообичаено содржи концентрирана количина на THC, формулаторите на овие производи вообичаено користат CBD изолат за да обезбедат отсуство на THC, како и прецизна доза. Сепак, формулите за касети за испарување на CBD базирани на изолирање, често се одвојуваат и потоа ќе се кристализираат откако ќе се дестабилизираат. Со користење на нашиот нов „кристално отпорен“ CBD дестилат со широк спектар и целосен спектар, производителите и формулаторите на CBD vape производи сега, за прв пат, можат да ги полнат касетите со дестилат со ист висок квалитет, вискозитет и чистота. , и моќ како што се гледа на страната на медицинската марихуана во индустријата за канабис.

Глобалните канабиноиди ги задржуваат законските партнери на Фортис од Денвер, Колорадо како нов правен совет за зајакнување на глобалните договори за дистрибуција и снабдување со масло од CBD од коноп

DENVER, CO, 04 октомври 2018 / 24-7 Press Release/ - Во обид дополнително да ги зајакне своите одлични односи со клиентите, Global Cannabinoids и Fortis Law Partners со задоволство објавуваат дека тесно соработуваат за да обезбедат дека сите глобални договори за снабдување и дистрибуција се се зајакнува за заемна заштита на сите страни вклучени во која било и во сите трансакции. Со зајакнување на договорите помеѓу компанијата и нејзините клиенти, тимот на Global Cannabinoids има намера да го подобри искуството на клиентите со обезбедување поголема доверба и заштита на својата голема, растечка база на клиенти на големо и големо коноп CBD масло ширум светот.