THC Vs. CBD

Културата на канабис се инфилтрира во општеството.

Сите зборуваат за CBD и THC, две соединенија добиени од растението.

Можете да валцерате во продавница за здравје и легално да купите CBD масло; можете да нарачате инфузирани јастиви и креми преку Интернет. Ако сте доволно среќни да живеете во една од 33-те држави со рекреативен или медицински пазар на канабис, можете легално да купите THC.

Но, што се, точно, CBD и THC? И зошто луѓето се толку заинтересирани?

Овој водич ќе одговори на овие прашања. Подготвени да започнете? Имаме многу да покриеме.

Тинктура од дестилат со широк спектар

CBD за болка

Потресите на болка ве одржуваат будни ноќе. Болните екстремитети ги мачат вашите денови. Пред неколку години, лекарите ќе ви удираа со рецепт за опиоид.

Сега имате повеќе опции. Канабидиолот, или CBD, го менува начинот на кој медицинската заедница размислува за болката. Тоа е целосно природен, целосно безбеден метод на лекување кој не носи ризик од зависност. За разлика од опиоидите, CBD нема да ве зголеми.

Потенцијалните придобивки се толку огромни што научниците ги фрлаат своите мозоци и ресурси во истражување. Студиите за CBD цветаат. Резултатите се ветувачки, но не и убедливи. Се чини дека редовните дози на CBD ја искоренуваат болката на некои луѓе додека едвај ги допираат другите.

CBD за Fido?

Сте испиле CBD коктели, ја намачкавте кожата со вметнат лосион, испуштивте кукли CBD масло на вашата храна. Но, дали некогаш сте размислувале да му дадете CBD на вашето домашно милениче?

Влеговме во нова ера. Канабисот повеќе не е демонизиран од општеството. Конечно се препознава богатата лековита вредност на растението. CBD, канабиноид, е поздравен како медицинско чудо. Луѓето со нетрпение го голтаат секој внесен производ што ќе им дојде до рака.

Истите придобивки што ги ценат луѓето влијаат и на животните. Вознемирена, дива мачка или куче може да се опушти по конзумирање на CBD. Орди сопственици на домашни миленици се колнат дека канабиноидот го трансформирал однесувањето на нивното милениче.