Global Cannabinoids го ангажира поранешниот главен акцелератор на производи на L'Oreal и потпретседател на трендови, Сем Чеу, за да стане нивниот нов главен директор за иновации на производи за кожа, коса и козметика од коноп и CBD

Поранешниот извршен директор на L'Oreal и гуру за иновации на производи, Сем Чеу, ќе го води тимот за развој на производи за глобални канабиноиди за 2019 година, бидејќи тие објавуваат широк спектар на иновативни нови производи за нега на кожата, косата и козметичката индустрија на Коноп CBD

CBD мед

Науката и медицината спроведоа студии кои ги покажуваат лековитите и смирувачките својства на CBD и маслото од канабис, а многу од овие својства се зголемуваат кога се мешаат со мед.