Бизнис со CBD

Надминување на предизвиците за деловниот раст на CBD

Пречка број еден што стои на вашиот пат за успех во оваа индустрија е недостатокот на клиенти. Одвојувањето на неколку минути за да го поминете овој напис ќе ви даде информации за да започнете брзо да создавате профит од вашата нарачка на големо.

Нови лекови

Дали технологијата навистина го забрзува усвојувањето на нови лекови?

Благодарение на релаксираната регулатива, промената на социо-демографијата и, искрено, поголемите проблеми, светот на легалниот канабис експлодира. ОН проценуваат дека околу 3.9% од глобалната возрасна популација (190 милиони луѓе) се корисници на канабис. Европа го предводи патот, но тоа може да се промени доколку се остварат проценките на Grand View Research, Inc за 2025 година.